Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

1. Waarom is het drukken op donkere en felle kleuren duurder?

Bij een bedrukking op deze kleuren wordt eerst wit ondergedrukt om uw drukkleuren goed te laten uitkomen. Als dit niet gebeurt, “schijnt” de kleur van het te bewerken product erdoorheen.

2. Waarom is een T-shirt niet te borduren?

T-shirts zijn vaak van lichtere katoen dan bijvoorbeeld sweaters of poloshirts. Wanneer een T-shirt wordt geborduurd, gaat de stof trekken en kan het borduursel gaan hangen. Dit ziet er niet mooi uit.

3. Waarom is het drukken van bijvoorbeeld jacks en bodywarmers duurder dan het drukken van T-shirts?

Jacks en bodywarmers worden met de hand gedrukt in tegenstelling tot bijvoorbeeld T-shirts. Dit proces neemt meer tijd in beslag en is moeilijker dan drukken met de machine.

4. Kan ik een catalogus ontvangen?

Nee; om een scherp geprijsd assortiment te kunnen leveren, wordt – mede uit kosten overweging - ervoor gekozen om geen catalogus te verzenden.

5. Kan ik een monster ontvangen?

Ja; deze wordt echter wel in rekening gebracht voor de artikelprijs samen met € 10,00 administratie/handling/verzendkosten. Wanneer u het monster binnen 14 dagen in de originele verpakking gefrankeerd retourneert, ontvangt u een creditfactuur. Mede door deze werkwijze kunnen de prijzen laag gehouden worden.

6. Welke is de minimale afname?

Er geldt geen minimale afname. Wel worden bij orders beneden € 75,00 handlingkosten/administratiekosten van € 10,00 in rekening gebracht, buiten de normale transportkosten.

7. Kunnen particulieren ook bestellen?

Nee; PromoProfs levert uitsluitend aan bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen enzovoorts.

8. Zijn alle artikelen altijd op voorraad?

In principe wel. Bij onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld geconstateerde problemen bij de kwaliteitscontrole of productiestagnatie) is het mogelijk dat een artikel niet direct uit voorraad leverbaar is.

9. Worden verzend- en administratiekosten berekend?

Ja; verzendkosten worden altijd in rekening gebracht conform de tarieven indicatie zoals op de website aangegeven.
Bij het bestellen van monsters worden administratiekosten/handling/verzendkosten gehanteerd van € 10,00 en bij bestellingen beneden een orderbedrag van € 75,00 wordt, buiten de verzendkosten, € 10,00 per order gehanteerd.

10. Zijn de kleuren op het scherm identiek aan de daadwerkelijke producten?

De kleuren op uw scherm komen in grote lijnen overeen met de werkelijkheid maar zijn nooit exact zoals het product.

11. Kan ik orders uit het verleden opvragen?

Ja, uw orderhistorie kunnen we u met een druk op de knop toesturen.

12. Hoe zit het met zeef- en filmkosten bij het bedrukken van promotionele textiel?

Voor ieder kleur en motief heeft de drukker een film en een zeef nodig, ook als bijvoorbeeld hetzelfde logo in verschillende groottes op borst of rug wordt gedrukt.
Een film kan meerdere keren worden gebruikt, een zeef niet. Een zeef wordt schoongemaakt en iedere keer weer opnieuw gebruikt.

13. Wat zijn de film- en zeefkosten bij combinatie orders?

Bij een combinatie order van bijvoorbeeld T-shirts en sweatshirts heeft u voor beide producten genoeg aan een film en een zeef per kleur per motief.
Bij combinatie orders van bijvoorbeeld T-shirts en jacks is dat niet zo omdat de zeven die worden gebruikt voor de T-shirts andere zijn dan voor de jacks. De drukker kan u de verdere technische details geven.

14. Kun je aantallen bij combinatie orders optellen?

Niet altijd. Bij caps en jacks en T-shirts dient elk hoofdartikel apart te worden opgeteld. Bij sweaters en T-shirts kunt u beide groepen totaliseren. De drukker kan u de verdere technische details geven.

Wilt u ons advies? We helpen u graag!